fbpx
Menü
Itt nem kell senkinek sem

megfelelni!

Ez csak rólatok szól!

Miami Esküvő

“Nekünk nagy álmunk volt a tengerparti esküvő, de mindig úgy gondoltunk rá, hogy ez elérhetetlen álom marad. Egy beszélgetés alkalmával a leendő férjemmel, szóba került, hogy „Miért is nem valósítjuk meg a tengerparti esküvőt?” Kíváncsiságból utánanéztünk, hogy milyen helyszínek jöhetnek szóba, ahol érvényes a házasságkötés, amit Magyarország is elfogad. Így szűkítettük le a helyszínek listáját három helyszínre, ami nekünk a legjobban tetszik: Kuba, Amerika, Seychelle. Mindegyik gyönyörű! Ahogy jobban beleástuk magunkat az információgyűjtésbe, találtunk egy oldalt, ahol egy magyar srác ír arról, hogy ő fotós, mégpedig esküvői fotós, aki segít minden szervezéssel kapcsolatos teendőnél. Megnézegettük a képeket, és gyakorlatilag egyszerre mondtuk, hogy ő szimpatikus. Ő lenne számunkra a legjobb. Ő az Ottó! Ottó, aki Floridában él. Írtunk neki emailt, amire ő nagyon hamar válaszolt. Az emaileket Skype beszélgetések követték, ahol meg is beszéltük a dátumot és minden részletet, vállalta a fotózást.

Így lett az esküvőnk helyszíne: Miami, Florida. Ha szerettünk volna fodrászt, sminkest, virágkötőt ő megrendelte volna helyettünk. Azért is volt szimpatikus nekünk, mert magyar, aki úgy költözött ki, így nem voltak nyelvi nehézségek. A Tiszteletessel is ő beszélte le az időpontot, helyszíneket ajánlott a szertartáshoz. Ott volt velünk a hivatalban, ahol megkaptuk az engedélyt a házasságra.

Nekünk magyaroknak nagyon fura volt, hogy csak a nevünk, születési dátumunk, lakcímünk kellett az engedélyhez. Nem kellett több oldalas formanyomtatványokon végigrágni magunkat, nem kellett keresztlevél, jegyesoktatás, stb. Csak fel kellett emelnünk a jobb kezünket és megesküdni az adataink valóságát illetően és hogy nincs másik házasságunk. Elhitték, mert megesküdtünk. Az adott szónak nagy jelentősége van Amerikában. Minden a tervek szerint sikerült! Kora reggel, napfelkeltekor volt a szertartás az óceán partján magyar nyelven. Rengeteg kép készült rólunk, szép emlék egy nagy élményről. A szertartás nem vett sok időt igénybe, nagyon megható volt számunkra.

Amerikában mindenki, aki csak látott minket az esküvői ruhában, gratulált, fotózott minket, szólt pár kedves szót.

Összesen három hetet töltöttünk kinn. Béreltünk egy sportkocsit arra a hétre, amikor az esküvő is volt, majd bejártuk vele Floridát. Óceánjáróval elhajóztunk a Bahamákra. Csodálatos volt!

Hazaérkezésünk után az emberek többsége nem érti, hogy miért volt ott az esküvő. Csak azt mondják, hogy így a szülők meg a násznép, rokonok kimaradtak mindenből. Csakhogy a szülők támogattak minket, ők nem így fogják fel, hanem úgy, hogy ez egy örök emlék.

Felejthetetlen volt, csak ajánlani tudjuk mindenkinek! Az élet akkor a legszebb, ha merjük megvalósítani az álmainkat!”

Zsófi

Általános információ külföldi esküvőről: Külföldi esküvő szervezése
Külföldi esküvő honosítása: Külföldi esküvő honosítása
További képek tengerparti esküvőkről: Tengerparti Esküvő Képek
tengerparti esküvő kettesben
külföldi esküvő
külföldi esküvő tapasztalatok
külföldi esküvő olcsón
tengerparti esküvő európában
tengerparti esküvői ruha
Miami Esküvő
Miami Esküvők
Meglepetés lánykérés
Lánykérés külföldön

01
of
04
CLOSE