fbpx
Menü
Itt nem kell senkinek sem

megfelelni!

Ez csak rólatok szól!

Már csak egy nap, és indulunk..
Ha valaki látná most a lakást, biztosan meglepődne 🙂 minden a feje tetején áll, és még semmit sem pakoltunk be 🙂 Bár úgy terveztük, hogy kb egy héttel az indulás előtt már katonás rendben fekszenek majd egymás mellett a ruhák, ahhoz képest picit el vagyunk maradva..Úgy gondoltuk, hogy az utazásra már mindent beszereztünk, és már csak pár apróság hiányzik. Végül ez a pár apróság a tegnapi napunkat teljesen lefoglalta. Kaptunk pár nagyon szuper tanácsot az elmúlt napokban, így pl beszereztünk egy hálózati átalakítót, mert ott más a konektor, vagy pl ilyen volt a szúnyogriasztó, amit februárban nehezebb találni az üzletekben, mint gondoltuk.

Kinyomtattunk egy csomó térképet is..Persze manapság már ott van a Google maps és a GPS, de ha utazunk, akkor ez nálunk már hagyomány, hogy kinyomtatjuk a térképet, és bejelölünk minden olyan helyet rajta, amit szeretnénk megnézni..szóval végeredmény egy térkép teli sok piros ponttal..:)
Ezen kívül még egy rakat papírt kinyomtattunk, amire szükség lehet, és találtam az interneten szuper kuponokat is, ( pl. a helyi állatkertbe- a Jungle Islandra, és a Seaaquariumba) reméljük ezek is érvényesek még.

A szállásadó írt egy üzenetet, hogy fel szeretne hívni minket telefonon. Regisztráltunk a VIBER alkalmazásra a telefonon keresztül, így elvileg ingyen tudunk beszélni és sms-ezni mindenkivel, aki regisztrál oda. Kiderült, hogy Luis, a szállásadó Sydney-ben lesz, amikor mi érkezünk.. szóval kiváncsiak vagyunk, hogy tudunk úgy kommunikálni, hogy mindenki máshol lesz 🙂 de azért most még viccesnek tűnik…kiváncsiak vagyunk, hogy utólag is ezt mondjuk-e 🙂

Az időjárásjelentés szerint szép idő lesz…ma legalábbis ezt írta…az utóbbi időben szinte minden nap figyeltük, milyen időjárást jósolnak az esküvő napjára…olvastunk már felhőszakadást, napsütést, vihart, napos felhős időt, zivatart, szóval kb mindent 🙂 De ma éppen azt írja, hogy végig nagyon szép idő lesz, eső nélkül..szóval igyekszünk ennek hinni 🙂 Egyébként lehet, hogy meteorológusnak kellett volna mennünk, mert ha ott hibázol, nem történik semmi 🙂 nem lehet túl stresszes meló 🙂

Beszereztünk pár könyvet ( hála a legeslegjobb bándi könyvtárnak, amit mindenkinek ajánlunk! :)) , így már csak hajnali kettőig kell várnunk, mivel akkor indulunk….:)
Végül úgy döntöttünk, hogy nem tömegközlekedéssel megyünk, mert elég messze van a reptér, és a taxikat nagyon drágának találtuk…Találtunk egy parkolóházat, odáig fogunk menni autóval, és onnan egy busszal fognak minket a reptérre vinni. Hajnali 5-kor indul a gép, és itteni idő szerint 23:00-kor érünk oda…de Miamiban akkor még csak délután 5 óra lesz, így olyan mint egy időutazás 🙂

És amire rájöttem: repülőút előtt nem szabad túl sokat nézni a National Geographic csatornát, és a különféle történeteket arról, hogy hogyan ment neki egy csapat kacsa az utasszállítógépnek, stb…tényleg nem szabad 🙂

Előfordulhat, sőt, elég valószínű, hogy nem fogjuk tudni időben megírni a blogot, mert végül úgy döntöttünk,hogy nem viszünk laptopot, de amint hazaérünk, az összes bejegyzést feltöltjük 🙂

Szóval most indulhat a pakolás! 🙂

Az az igazság, hogy nem sokat gondolkoztunk azon,hogy utazási irodával utazzunk-e, vagy magunk szervezzük meg az utat. Azt vettük észre, hogy elképesztő különbségek vannak árban, ha az ember csak bemegy egy utazási irodába, rámutat egy képre, lefoglalja az utat, vagy ha az ember egyszerűen csak megszervezi az utat magának…az utóbbi sokkal jobban megéri szerintem, bár biztos hogy kalandosabb, a szó jó és rossz értelmében is 🙂

Az esküvővel kapcsolatban nagyon nyugodtak vagyunk, mivel összesen három nagyon rendes párral is sikerült találkoznunk, akik elláttak minket nagyon sok hasznos tanáccsal. Tényleg nagyon sokat jelentett, hogy ilyen sokat meséltek, mert szerintem ha ők nem lettek volna, nem mertünk volna belevágni ebbe az útba. Mind a három pár csupa jót mesélt a kinti esküvőszervezésről, így emiatt nem is nagyon izgulunk. Az esküvővel kapcsolatos szervezésben pedig óriási segítségünkre volt Haring Otto.
Ő egy Miami-ban élő profi fotós, aki már több magyar pár esküvőjét is megszervezte Miami-ban és a környékén.

Van egy csapat, akikkel Otto együtt dolgozik.

A sminkes Aradia Vive, a fodrász pedig Kei Pucci- mindkettejükről csak jót hallottunk.
A virágcsokor beszerzésével kapcsolatban is segítségünkre volt Otto, Miami Beach-en egy virágüzletben fogjuk tudni kiválasztani a virágot, Flower Bazaar a neve.
Az esküvői ruhát és az öltönyt már beszereztük, egyszerűen becsomagoljuk a bőröndbe, és ott a ruhabeszerzéssel már nem kell foglalkozni.
Szeretnénk az esküvőt Key Biscayne-en tartani, mert ott csodaszép pálmafák vannak. Ez egy sziget Miami Beach-től délre.  Egy magyar tiszteletes néni fog minket összeadni, ő is Miami-ban él, és Otto ajánlotta. Érdekesség, hogy nem számít nekik, hogy meg vagy-e keresztelve, nem kérnek keresztlevelet, nem kérdezik meg, hogy milyen vallású vagy, szóval ebből a szempontból nagyon lazák. Állítólag be kell menni a helyi okmányirodába, meg kell nyomni a “Marriage” gombot 🙂  és ezután a pár kap egy papírt, amivel már bárhol összeadhatja őket egy tiszteletes.

A repülő

A repjegyeket a liligo oldalon foglaltuk, van egy nagyon szuper táblázatuk, amin látszódik, hogy melyik nap mennyibe kerül a legolcsóbb repülőjegy egész évre levetítve…Az oldal mindenféle légitársaság ajánlatát összehasonlítja, így sokat nem gondolkoztunk a dátumon, a szempont az volt, hogy minél olcsóbb legyen a jegy, és lehetőleg csak egyszer kelljen átszállni.
Így sikerült rátalálni a TAP Portugal járatára, és emiatt választottuk a téli utazást.
Igaz ennek az ára az volt, hogy reggel 5-kor indul és haza is ekkor ér a repülőgép.
Bár a nyári időszakról azt olvastuk, hogy olyankor nagyon meleg van ( 30 fok feletti a hőmérséklet), de sokkal többet is esik az eső, és néha hurrikánok is vannak…Miami-ban februárban kb 23-26 fokra lehet számítani, de állítólag ez a magas páratartalom miatt melegebbnek tűnik. Persze simán előfordulhat, hogy pl. az esküvő napján esni fog az eső, de eldöntöttük, hogy ez nem fog zavarni minket. 🙂

SZÁLLÁS

A szállást az airbnbn foglaltuk. Ezen az oldalon privát emberek adják ki a lakásaikat és még sosem utaztunk így külföldre, szóval kiváncsiak vagyunk.
A szállásadónk nem is lesz Amerikában, amikor érkezünk, de állítása szerint van valami jó kis beléptető rendszere, amivel be tudunk jutni a lakásba…Ha jól értettem, ő éppen egy másik országban lesz, amikor mi megérkezünk, de valahogy, ha pontosan tudja, hogy mikor érkezünk, és felcsöngetünk hozzá, ki tudja nyitni a kaput….erre azért nagyon kiváncsiak vagyunk, és picit tartunk is ettől a lazaságtól, de majd csak lesz valahogy. Luis, a szállásadó küldött is már egy 4 oldalas listát, hogy mit nem szabad csinálni a lakásában…Hát igyekezni fogunk,  hogy a számára ( idézem ) eszmei értékkel bíró ajtókra vigyázzunk, és persze üzenjük Luis-nak, hogy egy szem homok sem kerül a kanapéjára, és nem szándékozunk sehol ujjlenyomatot hagyni :)…és a WC papírra vonatkozó szabályait már nem is említem 🙂
Ez lesz a szállásunk: www.airbnb.com/rooms/223638

tengerparti eskuvo magyar paroknak

A hajó

A hajóutat a Carnival Cruise oldalán foglaltuk, ahol pontosan fele annyiba kerültek a hajóutak,mint a magyar hajósutak oldalon. Egyedül annyi a helyzet, hogy nincs magyar nyelvű oldaluk. Az például nagyon érdekes volt a foglalásnál, hogy vannak olyan kedvezményes ajánlatok, amiket csak amerikaiak és kanadaiak vehetnek igénybe. Úgy szűrik ki a külföldieket, hogy a foglalásnál elkérik az irányítószámodat, és ha nem amerikai az irányítószámod, akkor nem is tudsz foglalni. Ha pedig ravasz magyar módjára beírsz egy amerikai irányítószámot, akkor kiírja az oldal, hogy a beszállásnál le fogják ellenőrizni, hogy van-e amerikai lakcímkártyád….És ami még nagyon érdekes volt, hogy a legakciósabb utakat kizárólag az amerikai veterán katonák foglalhatják le…sőt a hajó legtetején, a legjobb szobákat is csak amerikaiak és kanadaiak foglalhatják…itt azért volt egy kis Titanic érzésünk…:)

Végül úgy döntöttünk, hogy pár napra bérelünk autót, mivel sokkal olcsóbb Amerikában a benzin és az autóbérlés is.
Megnéztük, hogy most kb 190 Ft 1 liter benzin a mi 400 Ft-unkhoz képest..
Amit sikerült eddig megtudunk az autóvezetésről az az, hogy minden autó automata váltós, ha jobbra kanyarodsz, nem kell indexelni ( bár ezt csak hallottuk, leírva még nem láttuk)  és kicsit szigorúbb a sebességkorlát náluk, mint  nálunk,
(A megengedett sebesség iskoláknál 15 MI= 24 km/h, lakott területen 30 MI = 48 km/h autóutakon általában 55 MI = 88 km/h, autópályán 75 MI = 120 km/h)

MIAMI BEACH

A szállásunk Miami Beach-en lesz. Találtunk egy nagyon jó kis buszt (150-es busz), ami a repülőtértől egészen Miami Beach-ig visz minket fejenként 2,35 $-ért. Összehasonlítottam a taxi árakkal, így hamar eldöntöttük, hogy a buszt választjuk 🙂 Mindenképpen meg szeretnénk nézni a helyi tömegközlekedést, és az első pár napban szeretnénk majd biciklit bérelni.
Ami számomra hihetetlennek tűnik, az az , hogy állítólag Amerikában nagyon olcsóak a ruhák. Legutóbb egy ismerősünk azt mondta, hogy 2 $ -ért vett egy ruhát, ami kb 450 Ft..tényleg hihetetlen, hogy mennyivel jobban keresnek az amerikaiak, mégis olcsóbb a benzin, a ruha..és olvastam, hogy Miami-ban nincsen SZJA, azaz személyi jövedelemadó…Ha jól tudom, ők ingatlanadót fizetnek, aminek a mértékét a házuk mérete alapján határozzák meg…Hát jó sok ingatlanadót fizethetnek, mert a google maps-on úgy tűnt, elég nagy házaik vannak..Annyira érdekes volt, megnéztünk Miami-t a google maps-on felülről, és kb minden ház kertjében van egy medence, vagy ha nincs, akkor valószínűleg a ház belsejében van..és érdekesség képpen megnéztük Jamaicát is, ahol inkább bódék voltak házak helyett..Érdekes volt…Nálunk itthon legalább megvan az arany középút..

MIAMI SEAQUARIUM

A Miami Seaquarium Key Biscayne-en található, ahol az esküvőt is tervezzük. Sikerült egy 20%-os kupont találnom egy amerikai oldalon, reméljük, még érvényes is a kupon..

Itt delfineket, gyilkos bálnákat, fókákat és mindenféle halakat lehet megnézni. Egyébként Miamiban többféle állatkert is van. A Miami Metro Zoo az állatkertjük, ide 16 $ a belépő, ami a legolcsóbb az összes közül. A Miami Jungle Island-ban pedig majmok vannak, a smartsave oldalon ide is van 20 % -os kupon. Egyébként a kuponos oldalakról annyit, hogy többre is próbáltam regisztrálni, de ha kupont szeretnél bármilyen programra vásárolni, akkor már kérik is az irányítószámodat, anélkül nem enged vásárolni, és itt is ugyanazzal találkoztam, mint a hajónál, hogy csak amerikaiaknak jár az akció.

Everglades egy nemzeti park Miamitól másfél órányi autóútra, ide reggel 7-re kell majd érkeznünk, hogy elkezdhessünk egy fél napos programot. Volt több féle lehetőség is, voltak esti, és nappali túrák is, de érdekel minket, milyen lehet Everglades reggel..és remélhetőleg ilyenkor még minden krokodil be van lassulva, mert még nem süt annyira a nap és még nincs idejük felmelegedni:). A legtöbb turistaprogram a nemzeti park szélén van, de úgy döntöttünk, hogy elmegyünk Everglades belsejébe, ahol egy kajak túrát fogunk végig csinálni (Judit Anyukájának pedig üzenjük, hogy képzett túraravezetővel, mellénnyel, teljes körű oktatással-szóval abszolút biztonságban leszünk.. egyébként gyerekeknek és családoknak is ajánják a programot ), utána pedig egy motorcsónak túrára megyünk, amit ott airboat-nak hí­vnak …ez egy motorcsónak nagy propellerekkel, mint a Miami helyszí­nelők c. sorozatban 🙂 ..ami nagyon érdekes, hogy azt olvastam, nem ajánlatos autóval szabad terepen csak úgy parkolni, mert a keselyűk tönkre tehetik az autót ..állítólag imádják az ablaktörlőket és a gumikat 🙂

Régóta nagy vágyunk Orlandoba eljutni, mivel ott található a Universal Studios, és ezt már nagyon régóta szerettünk volna megnézni….talán az egyik fő ok, hogy Miami-t választottuk, ez volt. 🙂  Van ott egy óriási vidámpark és emellett a Harry Potter filmben lévő  kastélyt és a hozzá tartozó kis várost is megcsinálták élőben…ez nagyon érdekel mindkettőnket 🙂 És van egy csomó hullámvasút, programok és mindenféle tematikus park ( pl. Simpsons családról, és többféle meséről és filmekről).

Orlando sajnos kicsit messze van, kb 4 óra autóút, szóval olyan nagyon sok időnk nem lesz ott, vagy pedig nagyon korán el kell majd indulnunk.
Egy blogon olvastuk, hogy van egy nagyon jó étteremlánc Orlando-ban, aminek Corral Restaurants a neve…ez olyasmi lehet, mint nálunk a Trófea étterem, ahol, ha befizetsz egy összeget, akkor annyit ehetsz, amennyi csak Beléd fér. Ha lesz idő és nagyon éhesek is leszünk, akkor lehet, hogy megkeressük. Egyébként úgy hallottuk, hogy a Universal Studios-ban elképesztően drága minden kaja, szóval igyekszünk majd szendvicsekkel készülni.
Hazafelé pedig el szeretnénk menni Palm Beach-re, mert nem nagy kitérő, és állítólag nagyon szép a tengerpartja.

A hajó két helyen fog kikötni, Jamaica-n ( Ocho Rios) és a Kajmán szigeteken ( Grand Cayman).
A jamaicai programot egy helyi utazási irodán keresztül foglaltuk.

Erre különösen kiváncsiak vagyunk, mert eléggé laza volt a jamaicai utazási iroda vezetője…Peat-nek hívják, és konkrétan azt mondta, hogy ha kiköt a hajó, menjünk egy információs sátorhoz ( a google translate szerint bódéhoz) és onnan fogják őt felhívni, hogy jöjjön elénk…persze mondtuk neki, hogy mikor érkezünk, de hát úgy néz ki, ő feleslegesen nem vár 🙂 Szóval kiváncsiak vagyunk, hogyan alakul a program.
Először egy vízeséshez fogunk elmenni, aztán egy kék lagúna nevű helyre, ami miatt végülis választottuk ezt a prgramot (Cool Blue Hole a hely neve). Úgy olvastuk, hogy ide nem jönnek tömegek ( pl a hajóról nem is lehetett volna ezt programot lefoglalni), így talán látunk valami olyat is, ami nem csak a turistákról és a tömegről szól. Ezután pedig, ha lesz idő, megnézzük a tengerpartot is, aztán irány vissza a hajóra.
És ezen a napon lesz Nándi szülinapja, így készülök neki egy meglepetéssel is, amiről még nem tudhat 🙂

Ráják

A Kajmán szigeteken a programot végül a hajón keresztül foglaltuk le, úgy voltunk vele, hogy legyen egy kis biztonság érzetünk is a programokkal kapcsolatban, ha már minden mást magunk foglaltunk. Itt rájákkal fogunk úszni. Van egy rész az óceánban, ahol nagyon sekély a víz, leér az ember lába (és külön Nándi Apukájának üzenjük, hogy úgy ér le az ember lába, hogy a feje is kilóg a vízből :)) és odaszoktatták a rájákat amiket meg lehet etetni és meg is lehet simogatni.

Arra  már felkészültünk a sok-sok blogon/fórumon keresztül, hogy a hajón és a helyeken, ahol kikötünk, előszeretettel kérnek mindenért borravalót, még akkor is, ha nem kérsz semmilyen szolgáltatást, szóval erre figyelnünk kell. Pl. olyanokat olvastam, hogy fogják, és elviszik a csomagodat a hajóra, akkor is, ha nem kéred, és aztán kérik a borravalót a turistáktól…:) Szóval feltalálják magukat 🙂

LISSZABON
Hazafelé Lisszabonban fogunk átszállni, de szerencsére nem rögtön, így egy teljes napunk lesz körülnézni a városban.

Így néznek ki az előkészületek, kb 200 db kinyomtatott papírral várjuk az utat, most már tényleg csak a napokat számoljuk..

Reggel 6-kor kidobott minket az àgy,hiszen otthon màr dél volt…Előző nap a 14 óràs (àtszàllàssal 18 órás) repülőutat próbàltuk végig aludni,ami nagyon jó ötletnek bizonyult,mert így egyáltalán nem èreztük magunkon a 6 óràs időeltolódàs miatti fáradtságot.

Délben érkezett hozzánk a fotósunk, Otto. Ő vitt minket a helyi bírósàg épületébe,ahol alá kellett írni a papírokat,ami igazából egy engedély ahhoz,hogy bàrhol összeházasodhass…ès utána az esküvőn már semmit nem kell aláírnod,csak a tiszteletesnek kell igazolnia,hogy összeadott titeket, és ezt a papírt kell visszavinni a bíroságra,ahol kiàllítjàk a papírokat.  Nagyon egyszerű a dokumentáció, és otthon már semmi dolgunk nem lesz, csak le kell fordíttatnunk és hitelesítettnünk kell a házassági papírokat.

Floridában pedig csak útlevèl kell,semmi más..A hely úgy nézett ki, mint egy pici okmányiroda. Ès sorszàmot kell húzni,konkrétan meg
kell nyomni a “Marriage”=esküvő gombot:)))

Ez nagyon viccesnek tűnt,mert vàlaszthatsz,miért jöttél…forgalom….bűnügyek…vagy esetleg egy esküvőt szeretnél intèzni :)) Ès ami mèg érdekes volt az az,hogy Justin Bieberrel,egy fiatal kanadai ènekessel éppen egy helyen voltunk,mivel ott csücsült pont valamelyik cellában..egyébként ezt a hírt a napokban otthon is lehetett hallani..Az “anyakönyvvezető”-vagy nem is tudjuk,hogyan hívjuk-egy susogó melegítős fekete srác volt,akinek valószínűleg ez volt az első munkanapja:) Fel kellett emelni a kezünket,gyorsan elmondott egy esküszöveget,amit utàna kellett volna mondani,de gondoltuk leegyszerűsítjük ezt egy “Yes”-szel,ő pedig jót mosolygott rajtunk:) Ès nyilatkozni kellett,hogy ez hànyadik esküvőnk,mondtuk neki,hogy az első,ès remèljük hogy az utolsó is,ő meg az hajtogatta,hogy “Majd meglátjuk,majd meglátjuk”…szóval az esküvő
ezen rèszében meg sem próbàltunk romantikàt keresni,de nagyon laza és vicces volt;))

Utàna rohantunk a virágüzletbe, hogy megrendeljük az esküvői csokrot. 🙂 Egy orchidea-rózsa csokrot szerettem volna,amit valószínűleg meg kellett volna rendelnem előtte,mivel sajnos éppen nem volt orchidàjuk,csak cserepes..Ami azért hihetetlen,mert náluk az orchidea olyan növény,ami simàn nő a kertjükben,vagy bàrhol a szabadban….hihetetlen, hogy gerberàval viszont teli voltak,nekik a mi viràgaink a különlegesek:)) Mert mindig mindenkinek az kell,ami nincs:)
Nem is gondolkoztunk sokat, mert sok-sok csodaszép virág volt, és végül hortenzia-rózsa lett a virágcsokorban, és nagyon nagyon tetszett.

Utàna hazamentünk,ès egy picit megkésve màr jött is Aradia,a sminkes,és Kei a fodràsz..Nagyon aranyosak voltak,megöleltek minket,és nagyon közvetlenek voltak velünk. 🙂
Hoztunk nekik Halmos Keràmia nyaklàncot,nagyon tetszett nekik,végig rajtuk is volt.
Nagyon jót beszélgettünk,és elmesélték, hogy az àlmuk,hogy egyszer eljussanak Hawaii-ra és Magyarorszàgra:))Màr olyan sok magyar pàrral talàlkoztak Ottó kapcsán,hogy már nagyon kiváncsiak:)Es azt mondták,hogy a kedvenc államuk Kalifornia,gondolom a kalliforniaiaknak pedig Florida..Mondta Kei,hogy màr talàlkozott càpàval,éppen úszkàlt,amikor elkezdett
keringeni körülötte egy..aztàn végül otthagyta..azt mondjàk,hogy a dajkacàpàk gyakoriak,ès hogy egyedül a fehèr càpa az,amitől tartani kell.

Érdekes volt még az is,hogy sztàrokkal is dolgoznak..Kei csinàlta màr egy csomó híres ember hajàt,akik közül a felét mi nem is ismertük,de pl Enrique Iglesias ès Niki Minaj ènekesek haját is csinàlta màr.Egyébkènt sok sztár lakik erre,kiváncsiak vagyunk,látunk-e majd valakit:)

Mire elkèszült a haj ès a smink,megjött Otto,és elindulnunk Key Biscayne-re,Miami Beachtől picit délre fekvő szigetre.  A sziget gyönyörű, és csodaszép élmény volt, főleg, mert életünkben most làttunk először óceànpartot.
Nándi szeme végig be volt kötve, csak a helyszínen tudott körbenézni először:)
Èva,a magyar tiszteletes nèni màr ott vàrt minket egy szabadon kószáló pàva társasàgàban,ami úgy sètàlgatott a parton,mint egy jól megtermett balatoni kacsa:)Bemutatkozunk Èvànak,aki nagyon kedves volt…kicsit azt éreztük,hogy itt a vallàst màshogy fogjàk fel…a katolikus ès a reformàtus gyülekezet itt együtt jàr a misére,ès kicsit olyan volt Èvàval beszèlgetni,mint egy nagyon kedves pszichológussal:)
Az esküvői fogadalom olyan gyönyörű volt,hogy ilyen szèpet nem is hallottunk…egyszerű, kedves, tökéletes, ès minden szót ès mondatot magunkénak éreztünk:)Szóval nagyon meghitt volt…Persze én végig sírtam az egészet, de tényleg életünk egyik legszebb élménye volt az a pár pillanat.
A szertartás után elbúcsúztunk Èvàtól ès Otto csinalt fotókat rólunk a parton. Annyira tetszett Otto stílusa, hogy nem beállított képeket készített, hanem sokkal inkább a pillanatot szerette volna megragadni. Közben mindenféle vicces játék ötletei voltak, így nagyon vidám hangulatban telt a fotózás:) Nagyon jó élmény volt megismerni őt, hiszen egyszerre laza, pozitív személynek ismertük meg, és nem is kételkedtünk benne, hogy szeretni fogjuk a fotókat, amiket készít.
Aztàn pedig visszautaztunk a szàllàsra,ès beültünk egy helyre vacsizni:) Otto felajànlotta,hogy egy màsik napon mèg csinàl rólunk fotókat,mert nagyon hamar besötètedett..így nemsokàra ellàtogatunk hozzà,es megnézhetjuk,hol lakik.
Gyönyörű szép nap volt!:)

01
of
04
CLOSE