fbpx
Menü
Itt nem kell senkinek sem

megfelelni!

Ez csak rólatok szól!

Autóbérlés az USA-ban – Hasznos tanácsok autóbérléssel kapcsolatban!

Az Egyesült Államokban való utazás során az autóbérlés remek lehetőséget kínál arra, hogy felfedezzük az ország csodálatos látnivalóit és különleges helyszíneit. Az autóbérlés kényelmes és rugalmas megoldást jelent a közlekedésre, de fontos, hogy megfelelően felkészüljünk, és figyelembe vegyük az USA speciális autóbérlési szabályait és előírásait. Ebben a blog bejegyzésben megosztom az autóbérléshez kapcsolódó hasznos tanácsokat és tippeket az USA-ban, hogy az utazás zökkenőmentesen és kellemesen teljen.

 • Időben foglalj – Az USA az egyik legnépszerűbb turisztikai célpont, így az autóbérlés is nagy keresletnek örvend. Annak érdekében, hogy ne maradj le az ideális autóról, érdemes időben foglalni. Különösen a fő turisztikai szezonokban és ünnepi időszakokban az autók gyorsan elfogyhatnak. Előre foglalva megspórolhatod az időt és az energiát, valamint akár kedvezőbb árakat is kaphatsz.
 • Értsd meg a díjakat: Az autóbérlési díjak és árak változhatnak a különböző autókategóriák, a bérlés időtartama és az autóbérlési cégek között. Fontos, hogy áttekintsük az árakat és díjakat, és alaposan tájékozódjunk az esetleges rejtett költségekről, például a kiegészítő biztosításokról vagy üzemanyag díjakról. Ne felejtsük el ellenőrizni a lemondási politikát és az esetleges büntetéseket is.
 • Az Egyesült Államokban a vezetési előírások és jogosítvány szabályok államonként változhatnak.  Ellenőrizd az életkorra vonatkozó korlátozásokat is, mivel egyes államokban az autókölcsönzéshez minimum életkor szükséges. Az autóbérlő cégeknek általában korhatár-díjakat is felszámolnak a fiatalabb vagy idősebb bérlőknek.

 • Mindenképp szükséges: jogsi, és dombornyomott bankkártya. Teljesen mindegy, hogy betéti, vagy hitelkártyátok van. Nem szükséges nemzetközi jogsi. Teljesen felesleges szerintem. Elfogadják a magyar jogosítványt. A rendőrök is.
 • Javasolt cégek: Thrifty, Budget, Dollar, ..stb A nagy cégek itt mind jók.

 • A honlapon található árakhoz még hozzá kell adni a helyi adót ami körülbelül 7%. Ezen felül hozzá szokták adni az alapbiztostás díját. A biztosítás nem kötelező, ha kéred akkor nem adják hozzá a végösszeghez. Előfordul, hogy a bérlőcég kérdés nélkül hozzácsapja a szerződéshez, nagyon fontos, hogy ha magasabb összeget akarnak fizettetni bérléskor annál, mint ami a foglalásban van, tisztázzuk, hogy ez miből jön ki.

 • A nagy autókölcsönző cégek itt az USA-ban megbízhatóak. Nincsen trükközés a kilóméterrel.
 • Talán az egyik legfontosabb, hagy az autó felvételekor zárolnak kb. 200 dollárnak megfelelő összeget. Ezt vissza fogod kapni az autó visszavitele után hamarosan. Az összeget a bankkártyán zárolják. Jobb a hitelkártya haszálata, mert ennél a hitelkeretünk egy részéhez nem férünk hozzá, betéti kártya használata esetén pedig a saját pénzünk egy részéhez.

 • Néhány országban hallottam olyanról, hogy vég nélküli zárolást alkalmaznak és papírokat kellett küldözgetni a bankhoz hogy végre feloldják az autó visszavitele után. Az USA-ban ilyen nincs szerencsére.
 • Az autó átvételekor mindig át kell nézni az egész járművet. Az összes karcolás, apró sérülés legyen rajta a bérlési szerződésen. Ezzel még senkinek sem volt problémája.

 • Amikor felveszitek az autót, akkor ne lepődjetek meg, ha ráböknek 30-40 autóra és megkérnek Benneteket, hogy válasszátok ki a legszimpatikusabbat. ­­­A kulcs benne lesz az autóban.
 • Azautókölcsönző cégek összevetésénél érdemes azt is megnézni, hogy a számunkra fontos extrákat ki hogy árazza. A egyik ilyen kiegészítő a gyerekülés, előfordul, hogy valaki fix összeget számol fel naponként, másnál pedig ingyenes. Ezt bekalkulálva sokszor jön ki az, hogy nem szabad az első legolcsóbbnak tűnő ajánlatra klikkelni. A második sofőrért is sokan pénzt kérnek. GPS-bérlést is mindenki kínál de ez szerintem felesleges. Használd a telefonodat a tájékozódáshoz.

 • Ritkán, de előfordul az is, hogy egy bérlés nem tartalmaz korlátlan használatot. Én erről csak egyszer hallottam. Ez esetben a személy egy teljesen ismeretlen magánszemélytől bérelte az autót. Ezt nem javaslom.
 • Floridában a Fort Lauderdale-I reptéren legolcsóbb az autóbérlés.

 • Lehetőség van régi autó bérlésére is! Természetesen ennek ára magasabb.
 • GPS – Érdemes letölteni olyan ingyenes GPS szolgáltatók szoftvereit a telefonodra, amelyek internet nélkül is működnek. Ha pedig vesztek amerikai telefonkártyát, akkor pedig használjátok a google térképét.

 • Ha nincs olyan autó, amilyet lefoglaltatok, akkor az autókölcsönző egy magasabb kategóriájú autót ad.
 • Az autót teli tankkal fogod megkapni és teli tankkal kell visszavinni. Ha nem teli tankkal viszed vissza, akkor az autókölcsönző feltankolja, de ézért díjat számolnak fel.

ELÉRHETŐSÉGEM:

Ha kérdésetek van, akkor hívhatjátok a húgomat, Gyöngyit, Magyarországon:
0630/436 8257, vagy elérhető vagyok személyesen otthon Miamiban ezen a számon:
+1 786 444 9743. Csörögjél amikor van időd! Az időeltolódás + 6 óra.

Email:
info@haringphotography.com
SKYPE
Skype azonosítóm: drottoharing
Viber:
+ 1 786 444 9743

Facebook messenger:
https://www.facebook.com/OttoHaring

Általános információ külföldi esküvőről: Külföldi esküvő szervezése Külföldi esküvő honosítása: Külföldi esküvő honosítása További képek tengerparti esküvőkről: Tengerparti Esküvő Képek tengerparti esküvő kettesben külföldi esküvő külföldi esküvő tapasztalatok külföldi esküvő olcsón tengerparti esküvő európában tengerparti esküvői ruha

 

CLOSE